André van den Boogaard

André van den Boogaart

Cornelis en ik

met de buiken bloot

Cornelis Vreeswijk is de Vincent van Gogh der Singer-Songwriters, ze noemen hem niet voor niets de Beste singer-songwriter die Nederland nooit heeft gehad.

Nu wil de maker van deze theatershow zichzelf niet vergelijken met Cornelis, maar tijdens zijn reizen naar Stockholm en door zich te verdiepen in het verhaal van Cornelis Vreeswijk kwam de singer/songwriter en troubadour André van den Boogaart – waarvan wel eens wordt gezegd dat hij de Joop Zoetemelk van de Brabantse Blues is en dat hij net zo Brabants is als het worstenbroodje – er achter dat hij verbazend veel overeenkomsten heeft met Cornelis Vreeswijk. Genoeg om er een theatershow over te schrijven die zowel de muziek en het persoonlijk verhaal van beide eens stevig onder de loep legt.

 

Geen verhaal over ongebreideld succes zoals we al zo vaak zien op tv en in de media, maar een verhaal over het op de grens balanceren van succes en mislukking, waarbij verkeerde keuzes, afslagen en een magnetische aantrekkingskracht voor hilariteit ervoor zorgen dat de meet vaak net niet wordt gehaald omdat een woord zoals concessie het nu eenmaal nooit in hun woordenboeken heeft gehaald.

Een avond waarin met hun Nederlandstalige liederen vol smart, humor, plezier en zelfverzonnen blues hun levens op een rauwe en humoristische manier worden neergezet.

Door intimi wordt de theatershow ‘Cornelis en ik‘ nu al gezien als de meest succesvolle onsuccesvolle show der lage landen.

Gehele seizoen.

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip

Videoclip