Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers

Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers

Traveling Medicine Man

Een warme, soulvolle stem, maar tegelijk nuchter en intiem. ‘schrijlings tussen de ritmes van Afrika en de muzikale verworvenheden van de oude en de nieuwe wereld.’ Aldus Rootstime.be

De blues van Bai Kamara Jr. Is eigentijds en is geworteld in Afrikaanse rhythms, opgebouwd uit licht hypnotiserende gitaar grooves en gelardeerd met hier en daar een prachtige song. Zijn stem schurkt aan tegen die van Robert Cray en zijn presentatie is die van een gentleman met een ondeugende knipoog.

Kortom: Er is weinig standaard aan de blues van Bai Kamara Jr. en toch is het onmiskenbaar blues.

Muzikanten uit Sierra Leone, Togo, Burkina Faso, Amerika en een Waalse Belg maken deze band tot een exotisch geheel en dat is precies wat je hoort.

Ook het theater waar we hem zagen ontkwam er niet aan dat het concert eindigde in een dansende massa. Bai’s muziek is om naar te kijken van te genieten en om niet bij stil te staan. Zijn stem songs en performance zorgen er voor dat Bai Kamara Jr. ook in de kleinere bezettingen en solo optredens (die hij regelmatig doet) zijn mannetje staat.

Quote Klankgat online naar aanleiding van zijn optredens in de Verkade Fabriek Den Bosch: Wat meteen opvalt is zijn fijne stem, inclusief vibrato. In combinatie met zijn gitaarspel klinken de songs als een mix van Afrikaanse klanken, blues, soul, pop, jazz, rock & funk maar dan in een geheel eigen stijl. Bai Kamara jr. is een briljant zanger en tekstschrijver. Beide keren was het publiek dan ook zeer enthousiast. Lovende woorden voor beide optredens.’

Te boeken in solo, trio en bandbezetting.

Bai Kamara Jr. tourt in zowel 2024 als 2025.

New album janauri 2023: Traveling Medicine Man

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip

Videoclip