Barrelhouse

Barrelhouse

50 YEARS ANNIVERSARY TOUR 1974-2024

Tweevoudig Edison winnaar Barrelhouse bestaat 50 jaar.

Naar aanleiding daarvan doen ze in 2024 een theatertour.

In die 50 jaar speelde de band meer dan 2000 concerten, steeds in dezelfde bezetting. Wat begon met een jamsessie op een zondagmiddag in Alkmaar en een eerste optreden in Mahogany Hall in Edam, groeide uit tot een live band met een enorme reputatie: Barrelhouse. In die 50 jaar heeft Barrelhouse 12 albums opgenomen en een DVD. In 2019 is de verzamelbox ‘45 Years on the Road’ uitgekomen. De box is bekroond met een Edison.

Voor Barrelhouse al een tweede, in 2017 werd het album

‘Almost There’ ook bekroond met een Edison.

Voor het 50 jarig bestaan blijft het motto ongewijzigd: bij ieder optreden is het enthousiasme en de opwinding alsof het het eerste optreden is.

Bezetting 1974-2024:

Tineke Schoemaker: zang

Johnny LaPorte: gitaar

Han van Dam: piano

Guus LaPorte: gitaar

Bob Dros: drums

Jan Willem Sligting: bas, contrabas, accordeon

Sinds hun bestaan wordt Barrelhouse geroemd om de energieke, enthousiaste live optredens met als middelpunt de krachtige warme stem van Tineke.

De Blues, de eerste opnames werden zo’n honderd jaar geleden gemaakt, in het diepe Zuiden van de VS. Een zanger met alleen zijn gitaar. De blues is niet meer weg te denken uit de jazz en de popmuziek. Al meer dan vijfenveertig jaar haalt Barrelhouse de inspiratie uit de blues, speelt de blues, maar zoekt zijn weg ook over de paden van de folk, country, jazz en soul. Klein en verstild, en rijk en uitbundig, centraal altijd de intrigerende, warme stem van Tineke. Sinds de oprichting heeft Barrelhouse meer dan 2000 concerten gespeeld, maar ieder concert heeft de inzet en het enthousiasme alsof ’t het eerste concert is.

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip

Videoclip