Dries Bongaerts

Dries Bongaerts

Soothing Green

Zijn nieuwe album ‘Soothing Green’ wordt weer overstelpt met prachtige recensies.

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland Van Campenhout, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk/country troubadour Torgeir Waldemar.

Hij speelde de voorbije jaren honderden concerten in binnen- en buitenland, in zalen als De Roma, Nosta, Trefpunt, TivoliVredenburg, Muziekgebouw Eindhoven en tal van festivals en cultuurcentra.

Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum For the Light in Thy Heart (2017), zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten. Songs over dingen achterlaten, andere verwelkomen, terugkeren naar de essentie en onthaasten in een nieuwe omgeving vormen de centrale thema’s op Dries Bongaerts’ tweede album, Soothing Green.

‘Een wereld die schoonheid en droefheid combineert’ (aldus Lambert Smits Keys and Chords)

‘Dries maakt de zaal in Eindhoven dol’ (Sjoerd Punter Altcountryforum)

‘Muziek is op z’n mooist als je er door overrompeld wordt. Veel optredens brengen wat je ervan verwacht, maar soms gebeurt er iets onverwachts.’

Aldus recensent Sjoerd Punter (altcountryforum)

Boekingen alleen voor NL.  Geheel 2024 en 2025 beschikbaar. Voorwaarden op aanvraag.

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip