Dwayne Verheyden

Dwayne Verheyden

TexMex

Na Tien jaar in Mexico (gewoond en) gespeeld te hebben met de grootste artiesten van de TexMex is Dwayne Verheyden weer terug naar Nederland verhuisd en dus nu weer het hele jaar door te boeken.

 

In huize Verheyden was het favoriete muziek genre TexMex. Zoon Dwayne groeide ermee op. Toen bleek dat hij ook nog eens het talent had om op hoog niveau accordeon te spelen was 1 en 1 al snel twee; Dwayne Verheyden speelde TexMex met Flaco Jiménez als zijn grote voorbeeld.

In 2007 wint hij op 16 jarige leeftijd de ‘Sjeng’ een prijs voor de meest toonaangevende Limburgse accordeonist van dat jaar. Kort daarop staat hij voor het eerst op een podium met zijn idool Flaco Jiménez en vanaf toen is het snel gegaan. Dwayne richt zijn eigen band op en trekt met regelmaat naar de US om te spelen met de beste mensen uit het genre. Onder andere met Flaco Jiménez, Los Lobos, Texas Tornados etc. In 2013 besluit hij naar Mexico te verhuizen om daar zijn carrière verder vorm te geven, vaak onder zijn artiesten naam El Holandés.

In de US volgde de erkenning door het winnen van de Tejano Music Award for “Best New Artist – Group” en vele concerten met zijn grote idolen. Nu is hij dus terug in Nederland om te spelen met zijn muzikale vrienden van weleer en is hij het gehele jaar door te boeken.

Met zijn band of ook als duo of trio voor luisterconcerten.