Hannah Aldridge

Hannah Aldridge

‘Dream of America’

Aldridge zet een charmante mix van kracht en kwetsbaarheid in en brengt haar verhalen met de overtuiging van een kerkklok die door de kerk rinkelt.

Hannah Aldridge groeide op op de modderige oevers van Muscle Shoals – haar ‘birthright’ is muziek en Alabama. Haar liedjes vinden een delicaat evenwicht tussen rebellie en zelfontdekking. Deze twee thema’s verweven zich door Aldridge’s begaafde verhalen, wat zorgt voor platen die kalmeren als een slaapliedje en knallen als een zweep. Voor degenen die zijn opgegroeid in de Bible Belt, klinkt de muziek van Aldridge als de stem van een oude vriend die het begrijpt. Voor degenen die het niet weten: haar muziek is een inwijding in de duistere kant van het Zuiden, het christelijk fundamentalisme en de strijd om een toekomst te smeden op een plek die wordt achtervolgd door het verleden.

Dochter van Muscle Shoals-legende Walt Aldridge, Hannah begon haar muzikale reis als klassiek geschoolde pianiste. Pas toen ze begin twintig was, pakte ze voor het eerst een gitaar en begon ze muziek te gebruiken als uitlaatklep om met haar demonen te worstelen. Met een stem die zowel gruizig als melodieus is, ging de opkomende artiest de weg op en vermaakte publiekn in tien landen en drie continenten met haar veelgeprezen debuutalbum Razor Wire, uitstekende opvolger Gold Rush en Live in Black and White – een prachtig vastgelegde live album opgenomen in Londen, Engeland.

Aldridge heeft haar artistieke visie uitgebreid met het ambitieuze, filmische Dream of America, dat in 2023 werd uitgebracht op het Zweedse alternatieve indie-label Icons Creating Evil Art. Een zeer collaboratief project, geproduceerd in drie hoeken van de wereld met de beroemde Melbourne-artiest/producer Lachlan Bryan, producer/engineer Damian Cafarella en de Zweedse mix-engineer Frans Hägglund. – navigeren door de onderbuik van de samenleving door middel van donkere, romantische vignetten. Hannah’s angstaanjagende zang, bijgestaan door de deskundige vocale productie van haar vader, levert een louterende boodschap van verzet.

Het nieuwe album balanceert op een dunne lijn tussen de geniale charme van Americana en de rauwe, hypnotiserende en soms elektronische stijlen van wat sommigen misschien ‘noir indiepop’ noemen. Het is muziek voor diegenen die hun demonen willen confronteren zonder eraan gebonden te blijven.

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip

Videoclip