Jan van Piekeren

Jan van Piekeren

De officieuze stadsdichter en muzikant van Utrecht. Staat volgens eigen zeggen al 30 jaar op het punt van doorbreken…

en daar helpen wij graag een handje aan mee! Altijd en overal beschikbaar, voor ieder theater, cafe en (straat)festival.

Met zijn rasperige stem neemt zanger, schrijver en verhalenverteller Jan van Piekeren je mee in zijn leven. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde, humor wordt afgewisseld met prachtige ballades of liedjes met een meer dan aanstekelijk participatiegehalte. Samen met het publiek maken ze van hun optreden een belevenis, en dat allemaal in de mooiste taal die er is; Het Nederlands.

Het vorige album De Wereld op z’n Kop is zeer goed ontvangen door zowel publiek als de vaderlandse pers. Volgens Frits Spits is er ruimte voor de prachtige teksten en het zeer gevarieerde repertoire, van chansons tot rock. Dit jaar komt het nieuwe album uit, waarmee ze met het hele land gaan vieren, dat Van Piekeren na dertig jaar onderweg, eindelijk op het punt van doorbreken staat.

Al ruim 20 jaar werkt Jan samen met gitarist/componist Johan Fransen, waar hij ook een groot deel van het eigen repertoire mee heeft geschreven en gearrangeerd. Sinds vier jaar is Bruno Rombouts, dwarsfluit/toetsen/accordeon, een meer dan vaste waarde. Voor een intieme setting is Jan als trio te boeken. Voor festivals en daar waar het budget het toelaat maken bassist Wouter Kronenberg en drummer Johan van Drunen het gezelschap compleet. De ervaring spat ervan af en zorgt ervoor dat het speelplezier vanaf het podium de zaal tot de nok vult.

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip

Videoclip

Videoclip

Interview