Jan van Piekeren

Van Piekeren

Al 30 jaar op het punt van doorbreken,

Het is moeilijk om de heren van Van Piekeren in een hokje te stoppen. Ze spelen zowel in theaters met een avondvullende voorstelling, en zijn als een vis in het water op muziek- en straattheaterfestivals. Zanger, schrijver en verhalenverteller Jan van Piekeren werkt al ruim 20 jaar samen met gitarist/componist Johan Fransen, waar hij ook een groot deel van het eigen repertoire mee heeft gemaakt. Sinds vier jaar is Bruno Rombouts, dwarsfluit/toetsen/accordeon, een meer dan vaste waarde. Voor kleine theaters is Van Piekeren als trio te boeken.

Voor festivals en daar waar het budget het toelaat maken bassist Wouter Kroonenberg en drummer Johan van Drunen het gezelschap compleet. De ervaring spat ervan af en zorgt ervoor dat het speelplezier vanaf het podium de zaal tot de nok vult. Met zijn rasperige stem neemt Jan je mee in zijn
leven. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor wordt afgewisseld met prachtige ballades of liedjes met een meer dan aanstekelijk participatiegehalte. Samen met het publiek maken ze van hun optreden een belevenis, en dat allemaal in de mooiste taal die er is; het Nederlands.

Het huidige album “Gedaan Wat Ik Wilde” is zeer goed ontvangen. Volgens Frits Spits is er ruimte voor de prachtige teksten en het zeer gevarieerde repertoire, van chansons tot rock. Dit jaar willen ze met het hele land vieren, dat Van Piekeren na dertig jaar onderweg, eindelijk op het punt van doorbreken staat.
vanpiekeren.nl

Boeker Menno Roymans
E-mail menno@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip

Videoclip

Videoclip

Interview