l’Chaim

l'Chaim

Theaterconcert

De zeven blije zigeuners van L’Chaim zetten sinds 2006 overal hun muzikale circustent op. Na een lange start met veel optredens in het studentencircuit van Delft komt de groep tot een solide line-up en neemt het een eerste demo op: “For Goat’s Sake”. Het vuur breidt zich langzaam uit, ondersteund door de balkan-hype van het moment. Na het debuutalbum “Gipsy Trouble” in 2011 speelt de band op Oerol, Festival Mundial (Tilburg) en diverse Bevrijdingsfestivals. Diverse tours door Europa volgen.
L’Chaim is bijzonder in zijn genre vanwege de samensmelting van muzikale stijlen en de afkomst en achtergrond van de verschillende muzikanten. Zo wordt er door de 3 vocalisten in maar liefst 10
uiteenlopende talen gezongen. Het repertoire van de groep bestaat voornamelijk uit eigen werk, aangevuld met klezmer-traditionals en zigeunermuziek van de balkan.
De variatie, virtuositeit en tomeloze podiumenergie maakt het een lust om naar L’Chaim te kijken. De band komt dan ook live het best tot zijn recht. Elk optreden een feestje waar jong en oud komt luisteren naar dit koekje van exotisch eigen deeg.

Line-up
Valerio Lorenzoni – altsax & zang
Myrthe van de Weetering – viool & zang
Wijbrand Luth – bouzouki & zang
Emilio Parrilla – klarinetten
Pepijn Noordhuizen – accordeon
Just Lavooij – contrabas & zang

Polle van Gijzel – drums & percussie

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip