Mercy John

Mercy John

Cruel Love

Unaniem lovende recensies is wat zowel het debuutalbum ‘This Ain’t New York’ als diens opvolgers ‘Let It Go Easy’ en ‘Nights on Fire’ kregen van de Nederlandse pers en publiek. Daarnaast droeg hij als co-writer bij aan het enorme succes van de hit ‘Roller Coaster’ van Danny Vera.

Mercy John heeft daarmee zijn naam binnen de Nederlandse Americana scene gevestigd. Veel complimenten kreeg Mercy John voor de sfeer van zijn liedjes en de boodschap in zijn teksten.

In de theatervoorstelling “Cruel Love” speelt Mercy John niet alleen die prachtige liedjes van zijn albums, maar vertelt hij ook zijn verhalen achter die liedjes. Over het opgroeien op het platteland, heimwee voortgekomen uit een beschermde jeugd en de ernstige ziekte van zijn jongste kind. Maar boven alles over de kracht van de liefde en het heilige vuur dat muziek schrijven heet, een vuur dat diep van binnen brandt. Naast een avond mooie muziek dus een uniek inkijkje in de man achter de liedjes en hoe het opgroeien in Brabants niemandsland een jongen met muziekdromen heeft beïnvloed. Een voorstelling om ademloos naar te luisteren, waarbij de tijd eventjes stil zal komen te staan en waarover de bezoeker zeker nog even zal willen napraten.

In 2023/2024 gaat Mercy John in zijn eentje op pad naar de theaters.

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip

Website