Nils Fischer & Timbazo

Nils Fischer & Timbazo

Een wervelend salsa theatersconcert voor dansers en luisteraars

Hot Salsa met Cubaanse Timba en een vleugje Jazz: Timbazo. Hun eerste twee albums werden geselecteerd voor een Grammy, de opvolger ligt al op stapel en zal in 2019 net zulke hoge ogen gooien. Een band met heel veel nationaliteiten, met succes in evenzoveel landen, getuige de enthousiaste recensies uit Colombia, Mexico, de VS en natuurlijk ook Nederland. Niet in de laatste plaats door de samenwerking met percussionist Nils Fischer.

Timbazo is een wervelende latin-band die garant staat voor een uitbundig dansfeest. De internationale groep verenigt de intensiteit van de Cubaanse timba met jazz en ‘salsa dura’. De bandleden zijn afkomstig uit Colombia, Cuba, Nederland, Duitsland, VS, Puerto Rico, Venezuela en Curaçao. Oprichter Nils Fischer, één van de beste percussionisten die Europa rijk is, koos een topbezetting waaronder drie geweldige salsa-zangers. Timbazo’s eerste album ¡Gracias Joe Cuba! deed de salsawereld schudden op haar grondvesten: het werd gekozen tot beste salsa-album van het jaar door de internationale pers. Na talrijke concerten op onder meer North Sea Jazz en vele grote zomerfestivals volgde het tweede album ‘Rumberos a Montón’ [vertaling: “Een groot feest”].

Oor: ‘Met een hopelijk broeierige zomer op komst is dit verreweg de meest gevarieerde en beste Latijnse dansplaat van het moment’.

De Telegraaf: “Nils Fischer & Timbazo is een aanrader, de muziek knalt letterlijk je voorjaarsdip weg.
Het is moeilijk stilzitten bij de jazz, de salsa dura en de Cubaanse timba, voetjes van de vloer en dansen, dansen dansen maar!”

Bekend van DWDD, North Sea Jazz, Music meeting, Mundial

NB: Ook voor bezoekers die niet willen dansen is er veel te zien, te horen en te genieten met deze salsa virtuozen.

Het hele seizoen beschikbaar

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip