Philip Kroonenberg

Philip Kroonenberg

The Therapist

Philip maakt een lied als er iets gebeurt dat hem raakt of als hij wordt overvallen door een nieuw gezichtspunt.

Hij schrijft geen liedjes, ze overkomen hem. Meestal gebeurt dat niet, maar soms begint er een fontein te stromen en dan is er plotseling een nieuw album.

In 2019 kwam Some More Time uit bij Excelsior. Philip schreef de liedjes voor die plaat in de wachtkamers waar hij het jaar daarvoor veelvuldig moest wachten terwijl zijn vrouw onderzoeken en operaties onderging. Overigens met goede afloop.

Er verscheen een groot artikel in de Volkskrant en er was een mooi optreden bij DWDD (zie clip). Er volgde een rijtje concerten tot alles moest worden afgezegd vanwege de pandemie.

Het eerste optreden dat niet door kon gaan was dat in Paradiso. Gelukkig was de Cd-presentatie vlak daarvoor in een uitverkocht Paard in Den Haag een succes geweest.

Toen hij niet meer kon optreden maar zijn werk als psychotherapeut wel door kon gaan kwamen er weer nieuwe liedjes. Over zijn werk en de toestand in de wereld en hoe tijd steeds kostbaarder wordt.

In september 2022 bracht Excelsior de nieuwe plaat, die The Therapist heet, uit.

Philip vertelt graag verhalen. Dat doet hij in zijn liedjes en tussen de nummers door als hij vertelt waar ze over gaan en hoe ze ontstaan zijn. Ieder lied heeft zijn eigen anekdote, waarbij verbazing de rode draad is.

Philip blijft verbaasd over alles wat goed gaat en over het basismateriaal waar wij het als mens mee moeten doen: lucht.

Voor The Therapist kwam het team waarmee Some More Time is opgenomen weer bij elkaar: Reyer Zwart, Frans Hagenaars en Jeroen Kleijn.

Jeroen speelde drums en percussie. Reyer speelde basgitaar, contrabas, mandoline, banjo, lapsteel, slide, Fender Six, elektrische en acoustische gitaar, harmonium, piano en keys.

Hij schreef de arrangementen voor de strijkers en blazers en produceerde het album samen met Frans Hagenaars, die ook de mix deed.

Dochters Patsy, Dunja en Lynn deden ook weer mee. Patsy zong de koortjes, Dunja speelde piano en Lynn keys. Vier van de nummers op het album schreef Philip samen met Lynn.

De optredens doet Philip graag als trio. Met Reyer Zwart en Jeroen Kleijn of met Aad van Pijlen en Sjoerd van Bommel.

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip