Rock Royalty

Rock Royalty

Een vorstelijk eerbetoon aan de legendarische rockbands Deep Purple & Status Quo

Rock Royalty is een rondreizend festival en biedt een royaal programma met twee geweldige Tribute Bands, die teruggrijpen naar de beste rockmuziek uit de jaren ’70 en ’80:

Stormbringer, een majestueuze Deep Purple Tribute band die je meeneemt naar de glorietijd van deze legendarische rockband. Status Quo Forever, een eerbetoon aan Status Quo dat op unieke wijze de energieke en toegankelijke rock van de originele band weet vast te leggen.

Het Rock Royalty concept is beschikbaar voor zalen met een capaciteit vanaf 300 bezoekers en is speciaal ontworpen om een onvergetelijke avond vol stampende rockmuziek te creëren voor jouw publiek. Met Rock Royalty haal je een energieke en nostalgische sfeer in huis die jouw zaal zal vullen met enthousiaste bezoekers die zich de Koning te rijk gaan voelen.

Wacht niet langer en boek nu Rock Royalty voor een geweldig evenement met professionele Royalty Tribute Bands uit de jaren ’70 en ’80. Neem contact met ons op en we bespreken graag alle details om ervoor te zorgen dat jouw zaal klaar is om te rocken met het Rock Royalty festival.

Stormbringer

Stormbringer is de meest authentieke Deep Purple tribute band in Nederland en zeker die met de meeste power! De band bestaat uit gelouterde muzikanten met een gemeenschappelijke liefde voor classic rock en Deep Purple in het bijzonder!

Een herschepping van het beeld en geluid van Deep Purple met geweldig zelfvertrouwen en sublieme technische uitvoering. Met oog voor detail van het origineel, maar tegelijkertijd met een energieke en denderende uitvoering van legendarische songs als Highway Star en Burn en het zinderende en meeslepende Mistreated en Child in Time.

Stormbringer beschikt met het Deep Purple repertoire over enkele van de meest fantastische stukken rock-muziek die ooit zijn gemaakt, inclusief de meest bekende riff aller tijden in het onovertroffen ‘Smoke on the Water’. Een typische Stormbringer set weerspiegelt het hele spectrum van Deep Purple, vanaf de eerste hit ‘Hush’ uit 1968 tot aan de verrassende reünie van de klassieke MK II line up van 1984.

Ongeacht welke versie van Deep Purple je voorkeur heeft, de Mark I Line up (Ian Paice, Jon Lord, Ritchie Blackmore, Rod Evans, Nick Simper), MK II (Ian Paice, Jon Lord, Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Roger Glover), Mark’s II & IV (Ian Paice, Jon Lord, Ritchie Blackmore Glenn Hughes, David Coverdale) tot aan de Mark’s VII en VIII (Ian Paice, Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse, Don Airey), met Stormbringer zul je versteld staan van de directe, pure brutale rockkwaliteit waar Deep Purple voor staat.

Bij Stormbringer is het Deep Purple materiaal in veilige handen en de ongeëvenaarde heroïsche muziek is nog steeds een genot om mee te maken in een uitvoering met de power die was bedoeld toen het werd geschreven. Klassieke rock verdient een klassieke en authentieke tribute. Krachtig, ontroerend, verpletterend!

Status Quo Forever

Status Quo is een Engelse rockband waarvan de muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke rock ‘n’ roll en boogiewoogiestijl. De band heeft meer dan 60 hits in het Verenigd Koninkrijk behaald, meer dan welke andere rockband ook (maar liefst 22 singles bereikten de top tien). De band heeft een eigen kenmerkende stijl van weinig akkoorden, makkelijke teksten en een stevig ritme en had wereldwijd grote hits met onder andere Mean Girl, Paper Plane, Caroline, Down Down, Break the Rules, Whatever You Want, Rockin’ All Over the World, The Wanderer en In the Army Now. De grootste hit had de band in 1975 met de liveversie van Roll over lay down.

Status Quo Forever is in 2017 opgericht en bestaat uit uitstekende muzikanten met jarenlange ervaring. Inmiddels heeft Status Quo Forever al op talloze (festival)podia bewezen dat de belofte zeker wordt waargemaakt. Quo fans roemen de energie, het plezier en de perfectie waarmee de nummers worden gebracht. Volgens eigen zeggen brengt het hun terug naar de hoogtijdagen van Status Quo, eind jaren zestig tot begin jaren tachtig (de zogenaamde Frantic Four periode).

Ook het publiek wat niet heel erg bekend is met de nalatenschap van Status Quo wordt verrast door het grote aantal hits en de toegankelijkheid van de minder bekende nummers. Status Quo Forever is daarom bij uitstek geschikt voor een breed publiek. Zoveel mogelijk hits spelen vinden we belangrijker dan gitaarsolo’s van meer dan 10 minuten.

 

Verwacht van Status Quo Forever een gedenkwaardig optreden met de energie en rauwheid waar Status Quo om bekend staat maar waar ook de harmonieuze samenzang/gitaarspel van frontmannen Rossi/Parfitt eer wordt aangedaan. Alle grote hits zullen te horen zijn maar ook, speciaal voor de fans, enkele minder bekende juweeltjes.