Spanjers, Dijseldonk & Planteijdt

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt

The Band & Beyond

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar jaren geleden in hun gezamenlijke liefde voor The Band. Bij die roemruchte popgroep uit de jaren ’60 en ’70 smolten alle Amerikaanse Roots-stijlen vanzelfsprekend samen en er werd bovendien huiveringwekkend mooi driestemmig bij gezongen.
Trio ‘Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt’ nadert de muziek en samenzang van deze helden op verbluffende wijze. In hun nieuwe programma: ‘The Band & Beyond’ blijven ze het The Band- Songbook trouw, maar voorzien ze dit repertoire van meer context. Waaruit putte The Band inspiratie? Soul, Folk, R&R, New Orleans R&B, Country etc. Bovendien wordt er ditmaal meer eigen werk gespeeld, want naast instrumentalisten en zangers, schrijven de Trio-leden zelf ook pracht-songs. Hun wapens: een piano, gitaren, mandoline, accordeon en dus die drie stemmen. Dit Trio is zo goed op elkaar ingespeeld dat drums niet gemist worden. Zij brengen een dynamisch, semi-akoestisch concert: soms voluit in de ‘groove’, dan weer leeg en verstild, maar altijd gebracht met avontuur, smaak én verstand van zaken.

Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en Hammond bij o.a. JW Roy, Luther Allison en Normaal. Eric van Dijsseldonk was ooit frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam verder ging met mooie songs schrijven. Ook vaak te zien als de gitarist van o.a. Malford Milligan en Erwin Nyhoff. Wouter Planteijdt maakt al vier decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht vier fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij actief als sessie-gitarist, songwriter en producer bij o.a. Paul de Munnik.

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt:
Roel Spanjers – piano/accordeon/zang
Eric van Dijsseldonk – gitaar/mandoline/zang
Wouter Planteijdt – gitaar/zang

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip

Videoclip