Sweet Judy Blue

Sweet Judy Blue

A Tribute to Crosby, Stills & Nash

Weinig andere bands hebben zo’n grote voetdruk achtergelaten op meerstemmige popmuziek als Crosby, Stills & Nash toen zij in de jaren ’60 elkaar vonden. Toen de Utrechtse singer-songwriters Gildor van Beers, Eric Kerns (US) en Richard Cejer (UK) een soortgelijk Eureka-moment hadden toen ze voor het eerst samen zongen, viel het kwartje al gauw.

‘Sweet Judy Blue’ is ontstaan uit een voorliefde voor deze tijdloze supergroep. In de basis treft het trio zelfs al merkwaardige gelijkenissen, zoals de hoge stem van Graham Nash die wordt vertolkt door de evenzo Britse tenor van Cejer. De Amerikaanse folk rock veteraan Eric Kerns kan met dezelfde overtuiging Crosby’s ‘Almost cut my Hair’ voor zijn rekening nemen, waar Gildor’s gitaarwerk en hese vocalen een mooi eerbetoon aan Stephen Stills doen.

Naast de akoestische trio bezetting, kent Sweet Judy Blue ook een volle band formatie. Met gevestigde muzikanten als Peter ten Wolde op drums, Tim Kerssies op orgel en Alex Siegers op percussie is deze band een regelrechte tijdmachine terug naar Woodstock.

Boeker Menno Roymans
E-mail menno@monkeyman.nl

Videoclip