Verbraak en van bijnen

Verbraak en van Bijnen

Twee singer-songwritende multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met 

blues, country, New Orleans-jazz en Americana uit het diepe zuiden.

In 2023 bracht ’de kleinste big band ter wereld’ zijn vierde album uit en voor maart a.s. staat alweer de volgende release klaar: ‘Nightwalker’ met tien prachtige nieuwe liedjes komt uit op vinyl. Het duo gaat dus weer op tournee om de plaat te promoten.

Naast het begeleiden van artiesten als Freek de Jonge, Claudia de Breij, Swamp Dogg (USA), Rob de Nijs, Mattanja Joy Bradley, André van den Boogaart en Jim Keller (USA) werd het eind 2018 hoog tijd voor Joost Verbraak (sousafoon, trompet en percussie) en Jan van Bijnen (zang, banjo en slidegitaar) om zelf vooraan in de spotlights te staan. Daarnaast maakt Jan van Bijnen op dit moment furore in de SBS6-hit ‘The Tribute – Battle of the Bands’ als gitarist van The Fortunate Sons.

‘Een warmer, charmanter en authentieker concert heb ik dit jaar niet gezien. Vol camaraderie, bonhomie en milde zelfspot op het podium. Maar vooral ijzersterke songs in een hoogsteigen klankbad, laverend tussen The Band, Calexico en een marching band, waarin resonator gitaar en sousafoon opvallend bovendrijven.’ – Wouter Bulckaert (schrijver van Ry Cooder: Meester in de Schaduw, JJ Cale: Troubadour in de Woestijn en Randy Newman)

‘Zonder vliegtuig naar New Orleans’ – Wytske Roodbergen (NH Dagblad)

Boeker Kees Spruit
E-mail Info@monkeyman.nl

Videoclip