Aanvragen brochure

Aanvragen prijslijst

Home


The Hillbilly Moonshiners play Mumford And Sons

JW Roy

Carnaval der Dieren


De Mannen Van Achterom

Mercy John

Matthews Southern Comfort

Son Of Town Hall

Straf

André Brasseur & band

Iris Penning

Op Zoek Naar Johan

Bertus Borgers

Sam Green

Nils Fischer & Timbazo

Roel Spanjers

Sheewawah

Boys Named Sue


Dries


VOF De Kunst

Mark Olson

Ruud van den Boogaard

Stemmen Uit De Loopgraven

Nol Havens/VOF De Kunst

Jeffrey Halford & The Healers

Laroux

L'Chaim

Mannen Van Naam

Reminder

Bullhorn Sessions

The Dad Horse Experience

La très illustre compagnie
du Chat Noir


Scarlet Mae

Negritos

Sedaa

Simone Roerade

Lizet van Beek en Heleen Heeres


Ton Coppens The Loopstation

De Kleine Scala

Discreator

Banjo Circus

Ton Engels

The Eagles Tribute Band


a night out
Aanmelden Nieuwsbrief
.privacy statement
post@theaterimpresariaat.nl
0497-540054

programma 2018/2019  


l

THE HILLBILLY MOONSHINERS
PLAY MUMFORD AND SONS

Tribute concertHillbilly Moonshiners is een hedendaagse bluegrassband uit het zuiden van Nederland. De afgelopen twee jaar groeiden ze in rap tempo uit tot een band voor de grote festivals en popclubs. Met name hun Tribute to Mumford & Sons bracht hen ver tot over de Nederlandse landsgrenzen met als hoogtepunt een concert tijden het vermaarde ‘Sziget’ in Budapest in augustus 2017, een van de grootste vooruitstrevende popfestivals van Europa


lees meer...


l

JW Roy

"A Room Full Of Strangers"(Americana, Roots, Singer Songwriter, Story telling, Beeld)

JW Roy treedt op met band, beeld en verhalen. Na het succesvolle Dry Goods and Groceries (cd/boek/tour), is JW Roy per februari 2018 terug met een splinternieuw album en muziek-theater programma. 


lees meer...


l


Carnaval Der Dieren

Nol Havens en piano duo Martijn en Stefan Blaak(kinder/familievoorstelling)

De fantasierijke teksten van Hetty Heyting, in deze voorstelling verteld door rasverteller Nol Havens, laten alle emoties voorbijkomen. Ze prikkelen de fantasie en laten kinderen zien welke reacties er bij welke emoties verwacht kunnen worden. Als in een echte fabel zijn de dieren net mensen.


lees meer...l

De Mannen Van Achterom

“Prachtige mix van muziek en humor van drie onbesuisde Brabanders.”

Na het succes van hun voorstelling Achterom I zijn de Mannen nu terug met 'De Mannen van Achterom' een bijzondere voorstelling en zeer geschikt voor kleinere zalen en/of foyervoorstellingen. Op dit moment boeken we de tournee voor het seizoen 2018-2019. Een voorstelling met een Brabants accent voor heel Nederland

lees meer...

 

l

Mercy John

theaterconcert

Voor veel muzikanten zijn hun ‘roots’ erg belangrijk en hoorbaar in de nummers die worden geschreven. De plek waar je vandaan komt, wat je op jonge leeftijd hebt meegemaakt, wie je heeft beïnvloed en hoe je bent gevormd. Voor Mercy John zijn z’n roots bijna allesbepalend en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. Hoe kan het dan dat artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks doorklinken in het werk van de Brabander?

lees meer.....

 

l

Matthews Southern ComfortMatthews Southern Comfort had in 1970 een vliegend start met het nummer ‘Woodstock’. Wat onder andere in Engeland een nummer 1 hit was. De band was echter een kort leven beschoren. In 2010 blies Matthews de band in een andere samenstelling nieuw leven in. Simpelweg omdat hij het gevoel had dat hij met terugwerkende kracht de puntjes op de i wilde zetten. Het album ‘Kind of New’ was het resultaat, gevolgd door een uitgebreide concerttour waarin MSC zowel oud als nieuw werk ten gehore bracht.

lees meer.....l

Son Of Town Hall

Unieke samen zang en prachtige songs van Ben Parker (UK) en David Berkeley (USA)verpakt in een theatraal jasje.lees meer...

l

strafStraf

ZEPPELIN!

Voor hun nieuwste muziektheatervoorstelling laten de mannen van Straf zich inspireren door de waanzin van de redelijken. ZEPPELIN! gaat over de krankzinnigheid die kolkt onder de oppervlakte en de gekte die het gezond verstand verzwelgt. Straf geeft zich over aan de waanzin. En vroeg of laat gaat iedereen voor de bijl.
lees meer...


l

André Brasseur & band

 

De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidings groep. Hij pakt Pukkelpop (én Wild in’t Park 2017) in en stapelt nu in België de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 78 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan blijven bij zitten. André Brasseur is een absolute topper.
lees meer...

l

Iris Penning


'Welkom in de hersenkroeg'

Welkom in de hersenkroeg van Iris Penning. Samen met multi-instrumentalist Jorick Bronius neemt ze je mee in haar wereld. Vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst. Het is poëtische pop, waarmee Iris Penning haar verhaal vertelt. Een looppedaal, uitheemse instrumenten, twee stemmen en een heleboel woorden vormen het recept van de avond.

"Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat." – OOR

‘Dat is wat Iris Penning doet: harten stelen. Met haar charmante voorkomen, maar zeker ook met haar prachtige liedjes die vaak een poëtische ondertoon hebben en altijd oprecht en bezield klinken’ (3voor12).

lees meer.....


l


Op Zoek Naar Johan

'weg uit de stad'


Op Zoek Naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands/Brabants. “In het Brabants omdat dit dichter bij mijn gevoel ligt of gewoon omdat ons mam dan ok een keer verstaat wa ik zing,” aldus Kuijten.


lees meer...


l

 

bertus borgersBertus Borgers

"De Blues Kleeft Aan Mij"

 

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en de Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in ‘de Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven..

lees meer.....l


Sam Green

Discover Surf Roots music from the North Atlantic Coast


Sam Green is an independent Surf Roots artist from The UK. With a brand new album released in 2017, he is an Artist keen to share his music with the world.

lees meer...


l


hNils Fischer & Timbazo

Rumberos a Montón

Een interactief uitgelaten Latin feest voor iedereen - voor dansers en luisteraars! ‘Horns blaring, percussion faster than the speed of light and singers just spitting fire!’ (Salsapower).


lees meer...


l


Roel Spanjers

NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO COLLEGE

Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt jullie mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad ook, en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans zo'n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.lees meer...


l


Sheewawah

 

Sheewawah is de nieuwe band rondom zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant. ‘Grandioze zompige moddervette bas, stuwende drumklappen en duizelingwekkende aardse lead-gitaar. De wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, de kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal.’lees meer...

 

l

Boys Named Sue

"I’ve Been Everywhere"

 


In de eerste theatershow van de Boys Named Sue draait alles om de trein. Waarmee kan je beter door de muzikale wereld van Johnny Cash reizen? De Boys Named Sue nemen u mee op reis.

lees meer.....


l

Dries

 

 


Dries brengt intieme indiefolk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.

lees meer.....


l

VOF De Kunst

Familieconcert

VOF de Kunst brengt in dit concert een mix van hun kinderrepertoire en ‘grote mensen hits’. Een warm concert voor kinderen, ouders en grootouders.


lees meer...

l

Mark Olson

‘Spokeswoman of the Bright Sun’

Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson. Mijlpalen als ‘Hollywood Town Hall' (1991) of ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) zijn tijdloze meesterwerken. Olson tourt al weer enkele jaren met de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste Ingunn Ringvold. Samen met haar maakte hij inmiddels 2 albums ‘Good-bye Lizelle’ (2014) en ‘Spokeswoman of the Bright Sun’ (2017)

lees meer...

l

Ruud van den Boogaard

‘RvdB’

Dat het dorpje Knegsel met JW Roy één van Neerlands grootste songschrijvers voortbracht, dat wisten de meesten wel. Wat men doorgaans niet weet is dat deze JW in zijn vroege jeugd zijn liedjes samen schreef met zijn boezemvriend Ruud van den Boogaard. Ook later speelde Ruud als gitarist/zanger mee op o.a. het album Keep it coming en laagstraat 443 van JW Roy en trok hij met JW, Frank Lammers en Roel Spanjers door de Kempen met de succesvolle theatervoorstelling Ach, Zalig Man. Momenteel is hij een van de huursoldaten (gitaar/zang) bij vriend en collegaschrijver Bjorn van der Doelen.

lees meer...l


Stemmen Uit De Loopgraven

Lizet van Beek en Johan Nuyten

In een bijna sacrale setting met elementen, beelden en geluiden uit de Eerste Wereldoorlog verhalen Lizet van Beek en John Nuyten over de geschiedenissen van 12 jongemannen die in de loopgraven hun zielenroerselen in poëzie aan het papier toevertrouwden. John Nuyten zette die twaalf teksten op muziek en verzamelde de verhalen van deze 12 jonge mensen.
Waar kwamen ze vandaan? Hoe raakten ze in deze oorlog verzeild? Hoe liep het met hen af?
Ieder persoon zijn eigen verhaal, ieder persoon zijn eigen lied.


lees meer...

l

 
 


Nol Havens/Vof De Kunst

 


‘Suzanne… Suzanne… Ik ben stapelgek op jou.’ We kunnen het allemaal nog woordelijk meezingen. En… het brengt ons allemaal terug naar die ene periode in je leven. Over de hele wereld klinkt het lied nog steeds uit radio’s en wordt er bij tijd en wijle uit volle borst meegezongen. Suzanne. De wereldhit van VOF de Kunst/The Art Company. Ferdi Lancee schreef het, Nol Havens zong het. Miljoenen platen werden er verkocht en in 7 landen stond VOF de Kunst op de eerste plaats van de hitparade.....mooie verhalen.


l

l


Jeffrey Halford & The Healers

 


‘Lo-Fi Dreams’

De Californische singer-songwriter Jeffrey Halford maakte in 2015, na zes afwezigheid, zijn comeback met een venijnige evenwel uitgebalanceerde plaat. Rainmaker was, volgens Popmagazine HEAVEN, het beste album wat hij tot ver maakte. Gevolg was een behoorlijk gevulde promotie tournee door de Benelux en Duitsland in 2016. Daarop terugkijkend sommige songs, die nu plaats hebben genomen op zijn nieuwe CD Lo-Fi Dreams, werden al op houdbaarheid getest tijdens de EU tournee.


lees meer...

 

l


Laroux

Gekanteld Gras
Muziek en verhalen van onderweg

Eigenzinniger en breekbaarder dan weleer, brengt Laroux verhalen van onderweg en wereldmuziek uit alle windstreken. (Zoals hij eerder deed met zijn eerste programma “Liever een Pallieter”).

lees meer.....


l


L'Chaim

Theaterconcert

De zeven blije zigeuners van L’Chaim zetten sinds 2006 overal hun muzikale circustent op. Na een lange start met veel optredens in het studentencircuit van Delft komt de groep tot een solide line-up en neemt het een eerste demo op: “For Goat’s Sake”. Het vuur breidt zich langzaam uit, ondersteund door de balkan-hype van het moment. Na het debuutalbum “Gipsy Trouble” in 2011 speelt de band op Oerol, Festival Mundial (Tilburg) en diverse Bevrijdingsfestivals. Diverse tours door Europa volgen.

lees meer.....


lMannen Van Naam

Folk met allure

Te boeken voor lossen concerten (zonder Sylvia Houtzager) Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven stonden alle drie aan de basis van de bekende band "Pater Moeskroen". Drie mannen die hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend hebben. Samen brengen ze vrolijke folk met leuke Nederlandstalige teksten.

lees meer.....

l

Reminder

theaterconcert

"Een jonge band van nu met een sound van toen." Reminder brengt de Amerikaanse folklore weer tot leven met een repertoire aan eigen nummers en een flinke dosis energie.

lees meer.....

l

Bullhorn Sessions

Wouter Planteijdt

Bullhorn Sessions is een trio van Wouter Planteijdt.

Wouter heeft onder de naam PLANTEYDT in 1998 (“W”) en 2002 (Jotter’s Whiffle) solo-CD’s uitgebracht waarmee hij een vehikel creëerde om zijn songs die niet voor zijn band Sjako! bedoeld waren te kunnen brengen. Vorig jaar augustus kwam er weer zo’n bulk songs opborrelen - of zo u wilt, uit het plafond vallen - en deze keer zocht Wouter contact met Gerco Aerts(contrabas) en Mischa Porte (drums) om deze songs verder uit te werken. De ‘open’ speelstijl van Aaets en Porte bleek wonderwel aan te sluiten bij het ‘verstilde’ karakter van deze songs. Er wordt natuurlijk wel degelijk gebruik gemaakt van de skills die deze virtuoso's in huis hebben maar de songs en hun verhaal staan centraal. 

lees meer.....

l

The Dad Horse Experience

Keller-Gospel Een unieke mix van Country, Gospel, Singer-Songwriter & Punkrock

"This man has a message, and music is the medium with which he effectively conveys that message. What's more, it is a message born of darkness and sin, and so it is intended to be delivered in the dark places and to the sinners. A little direction for the lost. Some hope for the seemingly hopeless. A touch of salve for the wounded. A dot of light at the end of a long tunnel."

lees meer.....

 

l

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band

afterparty show

The Hillbilly Moonshiners zijn een hedendaagse bluegrassband uit het zuiden van Nederland en spelen je favoriete songs van toen en nu.

lees meer.....

l


chat noirLa très illustre compagnie du Chat Noir

'La Vendange'

La très illustre compagnie du Chat Noir is een groep van tien muzikanten uit Nijmegen die zich hebben toegelegd op het schrijven en spelen van Franstalige muziek. Wat begon als drie bevriende muzikanten die iets anders wilden maken dan de rockmuziek die ze gewend waren, heeft geleid tot een tienkoppig orkest, debuutalbum La Vendange en de gelijknamige voorstelling.

lees meer.....
l

scarlet maeScarlet Mae

The Radiator's Broke

Scarlet Mae is de band rondom zangeres, pianist en songwriter Marije van Rijn. Ze schrijft poëtische liedjes op het snijvlak van pop, jazz en folk.


lees meer.....l

Negritos

Velitaipan

Kunstzinnige Argentijns/Spaanse band brengt live een mix van passie en ambiance. Tourde de afgelopen steeds intensief door de Europese Zomers. Zo ook dit jaar.

De band rond de broers Pablo en Diego Arias Lucioni, speelt net zo gemakkelijk klein en gepassioneerd als groot en meeslepend.


lees meer.....

 

lijn

sedaaSedaa


De muziek van Sedaa biedt een crossover tussen traditionele Mongoolse muziek met Orientaalse ritmes en Westerse jazz. Soms mystiek en dan weer modern. Sedaa betekent stem… die nog lang na zal klinken in de hoofden van hen die het hoorden en zagen.

lees meer.....


lijn

simone roeradeSimone Roerade

"Mrs Hips Sings The Bluesl"

 


Een van de allersterkste en mooiste soul-stemmen van Nederland. Simone Roerade werd in de jaren 90 bekend als zangeres van Candy Dulfers Funky Stuff en tourde daarmee de hele wereld rond, formeerde daarna haar band Hips en zong in de jaren daarna met vele grote artiesten en allerlei combinaties.

lees meer.....


l

orfeoLizet Van Beek en Heleen Heeres

"Orfeo en Euridice"
Een opera voor de hele familie

 


In de 18e eeuw componeerde de componist Christoph Gluck op dit verhaal zijn opera "Orfeo ed Euridice". Lizet van Beek en Heleen Heeres maakten hiervan een bewerking die de opera voor kinderen toegankelijk maakt. In 50 minuten bezingen en spelen zij, samen met 2 poppen, het verhaal van Orfeo.lees meer.....
l

Ton Coppens

"The Loopstation"

Ooit begonnen als gitarist van het jongerenkoor in Duizel waar de dirigent al snel door had dat de gitarist beter kon zingen dan het hele koor bij elkaar. Met de band Running out Empty speelde hij begin jaren 90 op vele poppodia door het hele land waarna een carrière als musicalacteur hem tot een ervaren entertainer maakte.


lees meer.....
l

de kleine scalaDe Kleine Scala

"Opera Uit een Jurk"

De Kleine Scala is een stijlvolle en humoristische opera voorstelling. We zien een verrijdbaar, rood fluwelen theatergordijn. Daarvoor een accordeonist die een ouverture speelt. Vanuit het doek verschijnt de Opera-Diva gekleed in een enorme barokke Operajurk.


lees meer.....
l

discreatorDiscreator

Een emotionele achtbaan; een feest van de bureaucratie!

Bij de Discreator komt u tot rust en tot uw Werkelijke Zelf in een maatschappij die zich als een wervelwind door ons bestaan heen jaagt. Wij worden geleefd door conventies als tijd, waarde en ingesleten patronen. Wij zijn het niet meer die spullen bezitten: spullen bezitten ons! Maar met de Discreator komt daar verandering in.

lees meer.....l

Banjo Circus

Frank Powlesland (UK) maakte begin jaren 90 furore in NL met de band The Lost T shirts of Atlantis. Inmiddels heeft hij een aantal solo /duo straattheatervoorstellingen gemaakt waarmee hij door de wereld trekt. Veel music, veel interactie, circustrucs en comedy. Hieronder drie van zijn shows.
lees meer.....l

ton engelsTon Engels

Ton Engels is al sinds de jaren tachtig bekend als voorman van de virtuozenband Blowbeat, waarmee hij in de laatste twee decennia van de vorige eeuw grote successen boekte, in binnen- en buitenland. De zanger/gitarist kent echter ook een totaal ander muzikaal leven. Dat van de Limburger die zijn leven bezingt in het dialect waarmee hij is opgegroeid. De afgelopen jaren heeft hij reeds een aantal bijzondere albums in zijn streektaal op zijn naam geschreven.
lees meer.....l

The Eagles Tribute Band

Na jarenlang nummers van hun grote helden te coveren en wereldberoemde artiesten te begeleiden op festivals in binnen-en buitenland, werd in 2004 door een groepje Nederlandse topmuzikanten besloten om een Eagles tribute band op te richten. Tijdens dit totaalspektakel kan u genieten van de grootste hits van The Eagles. Inclusief de indrukwekkend solo’s, harmonieën en zangpartijen waarvoor ze bekend staan! U zult er van versteld staan hoe goed deze Tribute Band de genialiteit van The Eagles benadert.
lees meer.....